Opakowania – rzecz ważna i przydatna

12 miesięcy ago admin 0

Właściciele piekarni dbają, by zapewnić odpowiednie opakowania na pieczywo, aby klienci swobodnie mogli przetransportować je do domu. Chleb, bułki, bagietki, ulubione drożdżówki, a nawet bułka tarta mają swoje specjalne opakowania. W ten sposób nie tracą świeżości i nie ulegają zabrudzeniu podczas podróży. Zdarza się, że wchodzimy do cukierni, by kupić słodkości w prezencie dla swoich bliskich lub znajomych. Chcemy wówczas, by opakowanie było efektowne, eleganckie i zarazem praktyczne. A więc – jeśli jesteś właścicielem piekarni, cukierni bądź sklepu spożywczego możesz skorzystać z oferty firmy Savpol, by zaopatrzyć się w niezbędny asortyment.

Torby papierowe vs foliowe

Wykorzystywane są do pakowania rożnego rodzaju pieczywa. Nie tylko zabezpieczają chleb i bułki przed wyschnięciem, ale umożliwiają włożenie do nich nawet gorącego pieczywa, ponieważ przepuszczają parę. Ponadto są ekologiczne i przyjazne dla środowiska. Mają też rożne formy. Te z okienkiem pozwalają na estetyczne wyeksponowanie zawartości. Z kolei te z nadrukiem (wzoru lub logo firmy) pełnią rolę funkcjonalną i marketingową. Torby dostępne w firmie www.savpol.pl mają różne kolory, kształty, nadruki i wielkości. Alternatywą są równie często wykorzystywane torby foliowe. Ich zaletą jest możliwość zawiązania, by chleb czy bułki nie wypadły z opakowania podczas transportu.

Opakowania z tektury

Często wykorzystywane do pakowania wyrobów cukierniczych – tortów, eklerów, muffinek, pączków czy ciast z kremem. Zazwyczaj pełnią nie tylko praktyczną funkcję, ale też estetyczną. Składane kartony chronią wypieki przed uszkodzeniem, a uchwyt ułatwia ich transportowanie. Dodatkowo eleganckie nadruki sprawiają, że opakowania stają się elegancką oprawą dla smakołyków.